I er meget heldige

 
onsdag D. 14. august 2019, kl. 08.08
Forrige skoleår rejste Matteo fra Rom til Hobro, hvor han boede hos en værtsfamilie og gik i 2.xz på Mariagerfjord Gymnasium. Her ser han tilbage på de 11 måneder som udvekslingsstudent i Danmark.

Klokken er 23:00, d. 29. juni, jeg ligger i min seng med en masse tanker, mens jeg prøver at skrive den her artikel:

Det er min sidste nat i Danmark. Jeg kan ikke tro det. 11 måneder er allerede gået. Tiden går alt for hurtigt, når man har det godt. Jeg er ikke klar over, at jeg skal forlade Danmark.

Da jeg kom i august, kunne jeg ikke vide hvad jeg var ved at gå igennem. Måske den vigtigste del af min udveksling har været fælleskaber. Til de første fester blev jeg chokeret, det var helt sindssygt for mig. Men jeg kunne godt lide det, så efter få måneder blev jeg vant til det, og nu er min lever virkelig holdbar. Når jeg prøver at forklare til mine venner i Italien den danske drikkekultur, fester og festival (som Roskilde Festival, Aalborg Karneval, Smukfest, etc.) kan de ikke tro på mig, ah ah ah.

Men livet af en typisk ung dansker, kredser også om skolen, som virker rigtig godt. Lange frikvarter, store, lyse og moderne lokaler, frihed, computere, SU… Det er simpelthen de studerendes paradis, og mange danskere bør lære at sætte pris på det, I er meget heldige, husk det.

Jeg vil sige tak til alle der har været en del af det her fantastiske år: Min klasse, mine venner på skolen, min værtsfamilie, de andre udvekslingsstuderende… Jeg kommer aldrig til at glemme jer og alt, jeg har oplevet sammen med jer.

Jeg glæder mig til at komme tilbage og besøge alle!