Akvareller fra fjordområdet

 
onsdag D. 24. april 2019, kl. 16.09
Søren Munthe og Henrik Damsgaard er tilbage på gymnasiet - ikke som vicerektor og underviser, men som akvarelmalere, der udstiller landskabsmotiver. Her fortæller de to pensionister om deres nye udstilling.

Feltstudier: Landskabsakvareller

Udstilling på Mariagerfjord Gymnasium 26/4 - 6/5 2019
Værker af Søren Munthe og Henrik Damsgaard

Udstillingen af landskabsakvareller fra fjordområdet er resultatet af et fælles projekt, som vi startede i august 2017. Idéen var og er, at det giver nye og stadigt varierede visuelle impulser at tage akvarelgrejet med ud i landskabet i al slags vejr - at male ansigt til ansigt med naturen. Vi har været derude næsten hver uge og oplevet, hvordan farverne skifter med årets gang, fra time til time og minut til minut.

Det vidste allerede Eckersberg, William Turner og Monet i 1800-tallet, og for os har det været meget berigende og – vistnok – selvudviklende stædigt med pensel og farver at studere landskabets stadige forandringer. På den måde finder man andre paletter end Badehotellets blonde og sommerlyse farveudtryk – man får skruet lidt på farveknappen.

Vi har underordnet os det dogme, at vi ikke må omarbejde akvarellerne hjemme ved skrivebordet, men det er tilladt at efterbearbejde billederne. Her erfarede vi blandt andet, at en dynamisk og ekspressiv akvarel efter omarbejdelse faktisk kan blive ’overdone’ og miste det friske i udtrykket. Desuden har vi arbejdet med at afslutte maleriet som en slags croquis med begrænsede tidsrammer.

Der kan ske noget særligt i et maleri udført med tykke vinterhandsker!

Vi udstiller i alt 33 feltstudier, som vi selv synes rammer nogle af de fascinerende landskabsoplevelser, vi har haft sammen derude på alle årstider.

Der er fernisering fredag d. 26/4 kl. 9.30 på gangen ved lærerværelset – alle er velkomne!

Søren Munthe   Henrik Damsgaard
Søren Munthe       Henrik Damsgaard