Vores drømmehus

 
onsdag D. 03. april 2019, kl. 14.28
Ayoe og Maja fra 2.c har bygget en model af deres bæredygtige drømmehus med blandt andet vindmøller, jordvarmeanlæg og solceller. Projektet deltager i en konkurrence, og på lørdag præmieres vinderen.

Opdatering: Ayoe og Maja vandt publikumsprisen lørdag d. 6/4, hvor Klima Rebild kårede vinderne af konkurrencen.

Vi har kun kloden til låns, og vi skal passe godt på den, men hvordan tackler vi klimaudfordringerne her og nu? Det er spørgsmålet i en konkurrence, som Klima Rebild har udskrevet om "Bæredygtigt Byggeri" 2018-2019. Konkurrencen er for skoler i og omkring Rebild Kommune, og opgaven lyder på at designe et hus med respekt for de 17 verdensmål, som FN har formuleret.

Fra Mariagerfjord Gymnasium deltager Ayoe og Maja fra 2.c i konkurrencen. De har bygget en model af et bæredygtigt hus, sådan som de tænker det mest optimalt. Vindmøller på taget, solceller, en eldrevet bil, udnyttelse af en køkkenhave, nedsivningsanlæg og vandrensning – alt sammen hjælper det til, at huset bliver så selvforsynende som muligt.

Byggematerialerne er blevet uddelt af Klima Rebild, og der har fx været solceller, en eldrevet bil, en vandpumpe og en trækasse i bestemte mål som husets hoveddel. Elbilen, der hører til Maja og Ayoes hus, har solceller på taget og et genopladeligt batteri, så den kører, når solen skinner på den.

Lige nu er projektet udstillet på Skørping Bibliotek sammen med de andre indsendte projekter. Her bliver byggerierne vurderet med udgangspunkt i blandt andet arkitektur, de 17 verdensmål, materialevalg og bæredygtighed. Det bedste design bliver kåret på lørdag d. 6/4 kl. 11-12, hvor vinderne får overrakt præmier sponseret af private virksomheder. 

Ayoe og Maja har fået opgaven i forbindelse med frivillig Design, som tilbydes på gymnasiet de fleste torsdage. Herunder kan du se flere billeder af det færdige resultat:

Bæredygtigt byggeriBæredygtigt byggeriBæredygtigt byggeriBæredygtigt byggeriBæredygtigt byggeriBæredygtigt byggeri