Første skoledag

 
tirsdag D. 13. august 2019, kl. 15.10
Tirsdag morgen startede omkring 200 nye elever på Mariagerfjord Gymnasium. De blev modtaget ved indgangen af tutorerne med store smil, musik og farverige skilte, der bød velkommen.

Efter en fælles velkomst forsvandt de nye elever sammen med deres klasse, teamlærere og tutorer for at lære hinanden og skolen lidt bedre at kende. Tutorerne havde forberedt utallige navnelege, og eleverne fik en masse information omkring skoledagen og de mange frivillige tilbud, der findes på gymnasiet.

Efter frokost blev eleverne sendt på fotosafari, hvor de skulle jagte så mange billeder som muligt på 30 minutter. Fx udløste et billede af ”sokker i sandaler” 30 point, mens et selfie med vicerektor Søren Urup gav 50 point. Eleverne blev inddelt i mindre grupper, der snart løb rundt på gangene for at finde de rigtige motiver. En af grupperne bestod af Katrine, Emilie, Mille og Julie (gf4), og selvom de havde travlt med billedjagten, tog de sig et øjeblik for at fortælle om deres første dag på gymnasiet:

- Det har været helt vildt hyggeligt! Det har været fedt at møde nye mennesker og sjovt at være sammen med tutorerne, der har arrangeret en masse lege. Og så har det også været en smule overvældende – vi er nok meget trætte, når vi har fri.

Inden de nye elever kunne holde fri, skulle vinderen af fotosafarien kåres: Det blev gf6, der vandt pizzaslides og sodavand til hele klassen. 

Nyt samarbejde

Med det nye skoleår udfoldes et nyt samarbejde mellem Mariagerfjord Gymnasium og Bie's Bryghus, restauranten og Kunstetagerne. Hensigten er, at eleverne skal møde virkeligheden uden for skolens klasselokaler, og samtidig åbner samarbejdet op for nye muligheder i undervisningen – både inden for karrierelæring og tværfagligt samarbejde. Fx kan en naturvidenskabelig klasse fordybe sig i ølbrygningens kemi, mens en sproglig klasse kan formidle tekster om bryghuset eller Kunstetagerne på engelsk, fransk eller tysk.

- Hvorfor køre til helt Aarhus eller Aalborg, når vores nærområde byder på så mange muligheder, spørger Merete Christensen, der har taget initiativ til det nye samarbejde og allerede har flere idéer til spændende forløb.

- Når jeg mødes med mit nye valghold i Design, skal eleverne lave emballage til drikkevarer fra Bie's Bryghus. Vi skal også besøge stedet og forestille os restauranten som ”kunde” for vores ”designfirma”, der fx vil kunne designe nye menukort eller reklameplakater. Mulighederne er mange, og jeg tror, at samarbejdet bliver til gensidig gavn og glæde – også for eleverne, der vil opleve, at deres viden kan bruges i praksis.

Flere aktiviteter

I år starter omkring 200 nye elever på gymnasiet, og de er fordelt i to hf-klasser, en vhf-klasse og seks stx-klasser. Allerede i næste uge fortsætter de sociale aktiviteter, så eleverne kan lære hinanden endnu bedre at kende. Onsdag d. 21/8 skal de nye hf-elever på en introtur til Kyst- og Fjordcentret ved Randers Fjord. Og fredag d. 23/8 bliver de nye elever rystet sammen på tværs af alle klasser med en række sjove aktiviteter. Om aftenen er der fællesspisning, inden dørene åbnes til årets introfest for alle skolens elever.

Se flere billeder fra første skoledag herunder.

Første skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledagFørste skoledag