USA og Brasilien i Hobro

 
fredag D. 06. april 2018, kl. 11.31
Noah fra USA og Marcus fra Brasilien mødte i dag hinanden – i Hobro. De er begge 17 år og er med i et udvekslingsprogram mellem deres skoler og Mariagerfjord Gymnasium. Hvad synes de mon om at være her?
Af Mette Brandt-Petersen

De brasilianske gæster kommer fra Juiz De Fora, som 3.d og 3.e besøgte i februar 2018 - og de amerikanske gæster kommer fra Brevard i North Carolina, hvor 3.b boede i april 2017. Nu er det danskernes tur til at gengælde den store gæstfrihed, de mødte, da de var af sted. Og spørger man Noah og Marcus, er de glade for den modtagelse, de har fået i Hobro.

- Hjemme i Brasilien har jeg mødt danske udvekslingselever, og jeg har ventet et år på at skulle rejse hertil. Derfor havde jeg en masse forventninger, men alligevel er det helt anderledes at være her. Altså på en god måde, fortæller Marcus.

- Landskabet er smukt, arkitekturen er pæn, og danskerne virker meget venlige, siger Noah, og Marcus supplerer:

- Ja, folk er meget søde. Og vejret er koldt! 

Dansk flæskesteg

Begge har fået smag for den danske mad. Forleden serverede Noahs værtsfamilie en flæskesteg, der var knasende udenpå og saftig indeni - ”very good”, lyder det fra amerikaneren.

Marcus og Noah fortæller også, at det danske skolesystem er meget anderledes end dét, de kommer fra. Fx plejer de begge at have samme fag - hver dag - hele ugen igennem, hvorimod de har bemærket, at de danske skemaer er mere varierende med forskellige fag spredt ud over hele ugen.

- Og så virker det mere afslappende her på gymnasiet. Der er ikke så mange strikse regler, som vi er vant til, og alligevel laver eleverne dét, de bliver bedt om, lyder det fra Noah.

”Rorrrrd gooor…”

På gymnasiet er de kort blevet introduceret til det danske sprog, og brasilianske Marcus har allerede lært en enkelt sætning:

- ”Jeg er en dreng, og du er en pige”, griner han.

Til gengæld slår deres tunger knuder, når de forsøger at udtale dét der, som alle danskere vil have dem til at sige: ”Rorrrrd gooor…” Der er dog stadig tid til at lære at sige ”rødgrød med fløde”, for de skal begge være 10 dage mere i Danmark. Ud over at bo ved deres danske værtsfamilier og følge undervisningen på Mariagerfjord Gymnasium, skal de på sightseeing i området og bl.a. se Fyrkat, Moesgaard Museum og Skagen.

De amerikanske og brasilianske gæster rejser hjem mandag d. 16/4. Dagen forinden - søndag d. 15/4 - rejser 2.d til Brasilien, hvor de skal besøge gymnasiets nye samarbejdsskole, Colégio Pedro II, der er beliggende i Rio de Janeiro.

Brasilien og USA på besøg3.b sammen med gæsterne fra USA og Brasilien.