Den sidste opgave

 
tirsdag D. 26. juni 2018, kl. 15.48
I dag blev Malthe Laustsen Gilkrog (2.q) og Kirstine Risgaard (3.xz) studenter, men de kan ikke slappe helt af endnu. På fredag venter nemlig en sidste, stor opgave, når de skal holde studenternes tale ved dimissionen.
Af Mette Brandt-Petersen

Begge virker rimelig cool omkring dét at skulle stå i en fyldt idrætshal over for en masse forventningsfulde og festklædte mennesker, hvoraf mange sikkert er trætte i hovedet ovenpå flere dages studenterfester. Men dét skræmmer ikke de to nybagte studenter:

- Vi tager det, som det kommer, siger Malthe med stor ro i stemmen.

Et stort fællesskab

Med talen sætter de punktum for deres gymnasietid, der har budt på mange højdepunkter. Lige fra første skoledag til ryste-sammen-dagen, den årlige idrætsdag, skolens musical, fredagscaféerne og...

- Alle aktiviteterne har rystet os sammen på kryds og tværs. Det er dét, der er fedt her på Mariagerfjord Gymnasium. At det er ét stort fællesskab, siger Malthe.

- Ja, i begyndelsen snakkede jeg mest med dem fra min egen klasse, men hurtigt begyndte jeg at snakke med flere, fordi jeg kom med i forskellige fællesskaber, tilføjer Kirstine.

De har begge været aktive i elevrådet, hvor Malthe været formand, og Kirstine har haft posten som sekretær i skoleåret 2017-2018.

- Jeg synes, at det har været mega hyggeligt at være med i elevrådet i år, fortæller Kirstine, og dét giver Malthe hende ret i:

- Det har også været udfordrende på grund af den nye gymnasiereform. For at kunne starte elevrådet op skulle vi finde repræsentanter fra alle klasser, og det var svært, fordi klasserne først blev dannet efter tre måneder, hvor eleverne valgte studieretning. På den måde har det været helt nyt i år, fordi vi skulle bygge det op fra bunden.

Også en smule trist

Efter sommerferien håber Malthe at begynde på sygeplejerskeuddannelsen, mens Kirstine planlægger at holde sabbatår, indtil hun fylder 21 år og kan starte på uddannelsen til paramediciner. Begge glæder sig til at tage hul på det nye kapitel, men indrømmer også, at det føles lidt ambivalent.

- På den ene side er det helt vildt dejligt, at vi endelig er studenter, men det er også en smule trist, lyder det fra Kirstine.

- Ja, man kommer da til at savne nogle af dem, man har set hver dag i to-tre år. Jeg kommer også til at savne fællesskabet - det er ikke alle skoler, der har den stemning, som findes her på gymnasiet, siger Malthe, og Kirstine tilføjer:

- Overhovedet ikke. I min klasse har vi snakket meget om, at de, der ikke skal direkte videre, er bange for at blive lidt ensomme. Vi er så vant til at snakke en masse med dem, der går på gymnasiet - selvfølgelig kan man godt snakke med nogen uden for skolen, men det er bare ikke det samme.

Heldigvis kan Kristine, Malthe og alle andre studenter fra Mariagerfjord Gymnasium bevare kontakten til hinanden og til skolen. Gymnasiet har nemlig dannet netværket Gym4Life for tidligere elever - læs mere om netværket, og hvordan du bliver medlem her.

Du kan høre studenternes tale til dimissionen på fredag d. 29/6 kl. 15.00 i Idrætscenteret (Hal 2). Der bliver sikkert rift om parkeringspladserne, så kom gerne i god tid!

Se flere billeder af årets studenter i fotogalleriet her.