Eleverne gør en forskel

 
torsdag D. 19. april 2018, kl. 13.42
Hvad får du, hvis du blander Fredagscaféen med Miljørådet og GYM4INDIA? Svaret er en hyggelig fredag eftermiddag med tøjbytte, livemusik og en støttecafé, hvor overskuddet går til børnehjemmet i Indien.

Efter sidste time samledes eleverne i støttecaféen, hvor de kunne nyde forfriskninger og livemusik med forskellige musikalske indslag. Alle musikhold havde forberedt et nummer med det overordnede tema ”Verden i dag”, og mens tonerne fra blandt andet ”Where Is The Love” og “Life On Mars” strømmede ud i Grønnegården, spredte fredagsstemningen sig på skolen.

Samtidig inviterede Miljørådet til tøjbytte i Salen, hvor eleverne kunne shoppe med god samvittighed og forny deres garderobe - uden at bruge hverken penge eller CO2. I løbet af ugen har Miljørådet indsamlet tøj i alle farver, mærker og størrelser, og fredag eftermiddag var det alt sammen lagt i fine bunker. Havde man fx afleveret 15 stykker tøj, kunne man nu finde 15 stykker nyt brugt tøj. Lærke (1.e) og Emilie (2.y) er med i Miljørådet, og de er begge begejstrede for arrangementet:

- Det har været mega hyggeligt at være en del af. Hele stemningen og dét, at man samtidig ved, at man er med til at gøre en forskel. Vi har godt nok ikke indsamlet lige så meget tøj som forrige år, men folk bakker stadig op om det, så vi er pænt tilfredse, fortalte de og tilføjede:

- Det er en god idé at kombinere tøjbyttedagen med støttecaféen, så kan folk gå lidt frem og tilbage - og alt sammen i en god sags tjeneste.

Overskuddet fra støttecaféen går ubeskåret til gymnasiets støtteprojekt i Indien, hvor gymnasiet i samarbejde med Dansk - Indisk Børnehjælp støtter et børnehjem for piger i den sydindiske delstat Tamil Nadu.