Så' der post!

 
mandag D. 22. oktober 2018, kl. 08.45
Før efterårsferien pakkede flere elever kufferten og rejste på studietur. Nogle var på sprogskole i Spanien, mens andre besøgte Berlin, København eller venskabsskolen i Ahlen. Her kan du læse postkort fra rejserne.

Lærke fra 3.i var på studierejse i Tyskland med sit tyskhold (3g Tysk A) og 3.a (Tysk):

”Søndag d. 7/10 rejste vi på studietur i Tyskland, hvor vi har hygget os sehr viel. De første par dage var vi indlogeret ved værtsfamilier i Nordrhein-Westfalen. I Ahlen har vi fulgt undervisningen på vores tyske partnerskole og ellers oplevet tysk kultur. Værtsfamilierne havde arrangeret en pizzaaften og en tur til Münster.
Onsdag d. 10/10 tog vi til Hamborg, hvor vi har været på lidt forskelligt sightseeing. Vi har bl.a. set Rathaus - Hamborgs virkelig flotte rådhus, Elbphilharmonie og en masse fine tyske butikker.
Tysk er blevet talt, ben er blevet trætte, og snart vender vi efter en rigtig god studietur tilbage til Danmark”.

Tyskland var også rejsemålet for 2.p, der besøgte Berlin, mens spanskelever fra 3.a var på sprogskole i Salamanca. Samtidig var flere afgangselever på højniveaurejser til København: Nogle elever fra 3.vhf og 3.stx oplevede hovedstaden med Biologi A, 3.u (htx) rejste med Idéhistorie, mens 3.b, 3.d og 3.e rejste med Samfundsfag A. Hannah fra 3.d har sendt et postkort fra København:

”Vi har haft et travlt og vildt spændende program. Vi har mødt en masse mennesker, der kunne hjælpe os med at blive lidt klogere på samfundet og verden omkring os! Vi har blandt andet været en tur forbi Udenrigsministeriet, Folketinget og Svanemøllens Kaserne, hvor vi har hørt nogle spændende oplæg og fået lov til at stille en masse spørgsmål.
Ud over det har vi også været i teateret og inde at se DR Debatten – måske spottede I os i fjernsynet? Vi har også været ude at besøge Det Frie Gymnasium, som er et basisdemokratisk gymnasium, hvor frihed og medbestemmelse er helt centralt! Vi snakkede med nogle af eleverne derfra, som var utrolig søde og snakkesalige, og det var interessant at høre, hvordan det hele fungerede.
Alt i alt har det været en rigtig dejlig tur, hvor vi har set og lært en masse og har haft det hyggeligt sammen.”

Eleverne havde gymnasiets Instagram-profil (mfgymnasium) med i kufferten og har postet en masse billeder, som du kan se her
 Studietur til KøbenhavnGruppefoto fra den første aften, hvor 3.d så teaterstykket ”Richard III” på Husets Teater.