Take Five

 
mandag D. 22. januar 2018, kl. 09.12
Årets musical involverer over 150 gymnasieelever, der selv står for både manuskript, iscenesættelse, skuespil, kor, musik, dans, scenografi, PR, lyd og lys. Og de har travlt, for premieren nærmer sig med hastige skridt.
Af Mette Brandt-Petersen

Idéen til musicalen begyndte allerede at boble i foråret 2017, og i sommerferien tog stykket form, da en gruppe bestående af otte elever skrev manuskriptet. Tre af eleverne sidder lige nu i instruktørstolen, Maiken Bylov Funder (2.b), Mads-Lucas Aagaard (3.b) og Anna Louise Rasmussen (3.e).

- I år har vi skrevet vores helt egen historie, og det har virkelig taget lang tid. Selvfølgelig har vi hentet inspiration fx fra karaktererne fra ”The Great Gatsby” og den danske tv-serie ”Edderkoppen”, men handlingen og tidsforløbet har vi selv digtet. Derfor er stykket blevet endnu mere vores eget - der er ikke noget andet, der minder om dét, vi laver i år, fortæller Anna med stolthed i stemmen.

TILBAGE TIL 20’ERNE

”Take Five" tager publikum tilbage til 20’ernes New York, hvor en mystisk rigmand lever et liv, som enhver kun kan drømme om. Men hvad gemmer sig egentlig bag det luksuriøse liv, store fester og talrige gæster? Forestillingen byder på et trekantsdrama, intriger, humor og et korrupt samfund, hvor byens skumle mafia konstant lurer i baggrunden.

- Vi gør meget for at skabe den rigtige stemning af 20’erne ved hjælp af kostumer, kulisser og replikker. Musikken har vi leget med ved at blande nye og gamle numre - i stykket er der en bar, hvor sangen ”Take Five” bliver spillet sammen med andre sange fra 20’erne, men ellers er musikken meget moderne, fortæller Anna og fortsætter:

- Publikum vil også opleve, at musik, dans, kor og skuespil spiller endnu mere sammen end de forrige år. Fx har vi nogle dansere, der også spiller musik, og musikerne kommer på scenen og bliver en del af stykket. Det bliver mega fedt.

MUSICALEN SAMLER ELEVERNE

Forestillingen samler hele gymnasiet på tværs af uddannelser og årgange, og lige nu knokler elever fra både stx, hf, htx og vhf for at blive klar til premieren. Om de har travlt?

- Meget, griner Anna.

Forventninger er høje, tidspresset stort, og samtidig skal alle medvirkende følge med i undervisningen, så huen kan komme på hovedet. Det er hårdt, men det hele værd, lyder det samstemmende fra de tre instruktører:

- Vi er så vant til, at det hele handler om skole, karakterer, lektier og afleveringer, men nu kommer vi op på gymnasiet og er sammen om musicalen. Selvfølgelig skal vi stadig lave vores afleveringer, men vi sidder sammen i pauserne og hjælper hinanden, når vi ikke er på scenen. Så samtidig med at det bliver mere uoverskueligt, bliver det også mere overskueligt, når vi har hinanden, og det er virkelig dejligt. Dét giver en energi og et fællesskab, der er helt ubeskriveligt.

OPLEV ELEVERNES MUSICAL

Der er rift om billetterne, så vent ikke for længe med at købe din billet til en af de tre forestillinger:

Onsdag d. 24. januar kl. 19.00 (udsolgt)
Torsdag d. 25. januar kl. 19.00 (udsolgt)
Fredag d. 26. januar kl. 19.00 (udsolgt)

Billetpris: 60 kr. Billetter kan købes på Safeticket, som du finder her

Musicalen er 100 % elevproduceret med stor opbakning fra skolen i form af fire lærere, der optræder som sparringspartnere, som eleverne kan trække på efter behov. Det drejer sig om dramalærerne Sarah Mortensen Søe og Ole Bent Larsen samt musiklærerne Asger Sorgenfrei og Kari Haugbjerg Larsson.

Nordjyske kiggede forbi til "store øvedag" fredag d. 19/1 2018, hvor eleverne øvede på livet løs for at blive klar til premieren. Du kan læse artiklen og se de mange fine billeder her

Frederik Østergaard (1.u) har taget billeder fra forestillingens tilblivelse, som du kan se i fotogalleriet her. Du kan også komme med backstage på Instagram her, hvor eleverne har overtaget gymnasiets profil.

Forestillingens plakat er lavet af Joakim Schytte (3.y).