Jeg har set sne

 
torsdag D. 17. maj 2018, kl. 09.36
For 10 måneder rejste Julia fra Brasilien til Danmark. Her ser hun tilbage på sit udvekslingsophold, hvor hun er blevet fortrolig med vejret, maden og sproget - og har oplevet sne for første gang i sit liv.

Jeg tænkte på, at et år var meget tid, men efter 10 måneder kan jeg se slutningen på min udveksling, og jeg synes, at hele mit år føltes som nogle uger.

Da jeg først ankom til Danmark, i starten af august, kan jeg huske mig selv i bilen, mens jeg ser udsigten på vej fra Aalborg Lufthavn til mit nye hjem i Hadsund og tænkte på, hvor fantastisk, det var at være her, fordi det var så dejligt og forskelligt fra hvor jeg boede i Brasilien. Jeg kan også huske, at jeg tænkte på, at det var kold (det var sommer, måske 19 grader) og at folk talte et underligt sprog.

Alt var meget forskelligt fra Brasilien, specielt fordi jeg er fra en storby, hvor der bor 2 gange flere menneske end i hele Danmark. Som tiden gik, følte jeg mere og mere, at det her var mit hjem. Jeg kunne lave alt alene (undtagen at tale dansk, det var meget svært at lære i begyndelsen). Jeg blev vant til vejret og maden (undtagen Lakrids, ew), og sproget syntes jeg ikke længere var så mærkeligt.

Jeg har rejst til så mange steder i Danmark, jeg har været forbi alle de store byer og nogle virkeligt små byer. Jeg fik nye venner fra Danmark og fra hele verden, og de var min nye familie her. Jeg har set sne for første gang i mit liv, og jeg var så glad, at jeg græd, og på min fødselsdag havde vi en masse sne, jeg blev endda træt af sne.

Jeg er virkelig taknemmelig for den tid jeg har haft her, og for alt det jeg har lært. Jeg vil sige tak til alle mine venner jeg har fået her på Mariagerfjord Gymnasium, fordi de alle har hjulpet mig rigtig meget. Jeg vil også sige tak til min værtsfamilier og til min Rotary Klub.

- Julia Saad Brasil, 1.lm

LÆS OGSÅ

Claudia kommer fra Italien og har også været i Danmark i skoleåret 2017-18. Læs hendes hilsen her.

Udveksling