Hvad er meningen?

 
fredag D. 09. november 2018, kl. 12.40
Findes der kun en sandhed, eller er der flere? Er verden god eller ond? Det var livets helt store spørgsmål, der blev vendt og drejet, da religionselever deltog i et arrangement i Folkekirkens Hus i Aalborg.

Religionselever kørte til Aalborg tirsdag d. 6/11 eller onsdag d. 7/11 for at blive klogere på livets store spørgsmål. Lasse og Samuel fra 3.y fortæller her om turen:

Vi var en række religionshold, som deltog i en tværfaglig dag i Aalborg med temaet ”Hvad er meningen?”. Her kunne vi vælge mellem otte forskellige workshops, der dækkede over fire emner - Skabelsen, Adfærd & dannelse, Ondskab & lidelse og Sandhed. Der var rig mulighed for at udvide sin horisont, idet hvert emne blev gennemgået fra henholdsvis et naturvidenskabeligt og et humanistisk synspunkt.

Oplægsholdere såvel som elever deltog aktivt i diskussionen af de forskellige spørgsmål. Der blev reflekteret, provokeret og informeret, og der kom mange interessante emner på banen - alt fra menneskets rolle i naturen og meningen med livet til ”sande” løgne og tranens dans. Om end man ikke nødvendigvis kom frem til et definitivt svar på de enkelte spørgsmål og det helt store spørgsmål ”Hvad er meningen?”, fik man som deltager en rig mængde stof til eftertanke med hjem i bagagen.

Mvh. hr. Grund og hr. Rønne

Du kan læse mere om arrangementet og oplægsholderne her.

Hvad er meningen