Gymnasiet bliver endnu grønnere

 
onsdag D. 26. september 2018, kl. 10.42
Skolen udvider solcelleanlægget på taget af hovedbygningen med et 20,3 kw anlæg. Det betyder, at gymnasiet kommer til at producere 20.000 kwh mere om året. Mindst.

- Udvidelsen af vores solcelleanlæg sker som led i gymnasiets grønne profil og bestræbelser på at nedsætte skolens driftsudgifter, så der bliver frigivet flere midler til undervisningen. Sammen med de andre solcelleanlæg vil anlæggene producere cirka 35 % af gymnasiets samlede energiforbrug, forklarer driftsleder og initiativtager Jan Larsson.

Alle har mulighed for at følge med i en lille del af skolens energiproduktion her, og dataene indgår ofte i fysikundervisningen. Her kan man blandt andet aflæse, at det har været en særdeles solrig sommer, fortæller Jan Larsson.

- De eksisterende anlæg har allerede på nuværende tidspunkt produceret den forventede el-produktion for hele 2018, så det er en god forretning.

Betyder det så, at Mariagerfjord Gymnasium er i mål med det grønne arbejde nu?

- Nej nej, der er flere planer på tegnebrættet. Faktisk har jeg et møde senere på ugen, men det er for tidligt at løfte sløret for det endnu, lyder det hemmelighedsfuldt fra driftslederen.

Ud over solcelle- og solfangeranlægget har gymnasiet et aktivt miljøråd, der løbende sætter nye initiativer i søen. Senest har miljørådet fx taget initiativ til at få vegetariske retter på menuen i kantinen, og de har desuden lavet plakater med klima- og miljøvenlige argumenter for at spise mindre kød.

Og det grønne arbejde har båret frugt: Mariagerfjord Gymnasium fik det grønne miljøflag som det første gymnasium i Danmark og senest igen i januar 2018, og skolen modtog desuden ”Mariagerfjord Miljøpris 2015”.

Læs mere om gymnasiets grønne profil her.