#over10

 
mandag D. 03. december 2018, kl. 15.32
Der var stof til eftertanke, da Anahita Malakians og hendes makker Sananda Solaris talte til knap 500 elever ved fællestimen mandag d. 3/12. Emnet var seksuel frigørelse, frisind og skam.

Det var et par veloplagte oplægsholdere, der gæstede Mariagerfjord Gymnasium. Anahita Malakians og Sananda Solaris leverede et medrivende foredrag med både alvor og humor, og dét fik eleverne op af stolene, så salen genlød af grin og spontane bifald.

Fællestimen tog afsæt i debatten tidligere på året, hvor Anahita Malakians gik ud i offentligheden med kampagnen #over10 og erklærede at have været sammen med over 100 mænd. Nogle af hovedbudskaberne var, at alle skal kunne udforske sin seksualitet uden at blive udstillet for det. Frisind handler ikke om at være grænseløs, man skal også have grænser. Mange elever fik noget at tænke over, og foredragsholdernes åbenhed bidrog til stor spørgelyst.

Fællestimen var debatskabende, provokerende og engagerende, og bagefter stod gymnasieeleverne i kø for at tale med foredragsholderne og vende deres tanker. På vej ud af salen var der endda flere, som gav udtryk for, at det havde været det bedste foredrag, de nogensinde havde været til.


Foto: Brian Saugberg