Et fantastisk år

 
torsdag D. 17. maj 2018, kl. 08.05
Claudia var 17 år, da hun kom fra Mecerata i Italien til Hobro, hvor hun skulle bo hele skoleåret. Første mål var at lære dansk, og dét har hun klaret så flot, at hun nu har skrevet et farvel til gymnasiet - på dansk.

Så er der en måned tilbage i min udveksling, tiden flyver og jeg er ikke klar til at tage af sted. Det har vært det mest fantastiske år, hvor jeg har oplevet så mange ting af en ny kultur.

Skolen i Danmark virker så godt: studenterne er mere selvstændige og undervisningen er meget teknologisk og ikke særlig kedeligt. Jeg elsker de lange spisepauser, hvor man sætter sig sammen med klassen. Det er hyggeligt, og det er et øjeblik hvor man laver ballade:)

En vigtig del af min oplevelse har også været mad. Jeg savner meget den italienske pizza, men frikadellerne og flødekartoflerne har hjulpet mig med ikke være ked af det.

Jeg er så taknemlig til alle de søde mennesker jeg har mødt, fordi de har gjort mit år super! Jeg vil sige tak til min værtsfamilie, mine venner på skolen og min klasse. De har haft meget tålmodighed med at lære mig dansk, og med at få mig til at føle som en af dem. Jeg er så glad for at have mødt dem, og nu er de blevet en del af min person.

Jeg kan huske i starten, hvor jeg ikke kunne en eneste ord på dansk. Men min klasse har været så søde til at hjælpe mig til at være med. De snakkede kun engelsk, også med hinanden, så at jeg kunne forstå. De har lært mig dansk. Dag efter dag kunne jeg et nyt ”sjovt” ord på dansk…. ihihihihi.

Min værtsfamilie har også været meget vigtig. Jeg tror ikke, jeg kunne have fundet en bedre. Jeg har altid følt mig som jeg var derhjemme. De er altid fuld af humør og energi. De har givet mig en ”full immersion” i den danske kultur. Det har været så hyggeligt at fejre jul sammen med dem og pynte hele huset op med nisser. Jeg er blevet en del af familie, og det er som jeg har altid boet sammen med dem. De har hjulpet mig med at vokse, og de betyder meget for mig. Jeg kommer at savne dem og vores ”fredagsslik”. <3

Mine venner har gjordet alt for at lave mit år så sejt. Vi har været til mange fester sammen, til Sildehagen, på bowlingcenter og snart skal vi til Fårup Sommerland. Jeg har aldrig forventet at møde så dejlige mennesker og jeg håber at vores venskab vil blive ved. Jeg skal nok komme tilbage til Danmark og jeg glæder mig til deres besøg i Italien.

- Claudia, 1.s

Læs også

Julia kommer fra Brasilien og har også været i Danmark i skoleåret 2017-18. Læs hendes hilsen her.

Udveksling