Klar til første skoledag

 
mandag D. 14. august 2017, kl. 16.25
Tutorerne har lavet velkomstskilte, arrangeret navnelege og - som noget helt nyt - været på en boot camp. Nu er de klar til at tage imod alle de nye elever og give dem en god skolestart.

Mandag mødtes tutorerne på gymnasiet for at lave store velkomstskilte og få helt styr på, hvem der gør hvad og hvornår på første skoledag. Herefter blev de sendt på ”tutor-boot camp” arrangeret af dramalærer Sarah Mortensen Søe:

- Formålet er at samle og inspirere dem - og også få dem til at reflektere over deres rolle som tutor. Desuden vil jeg give dem forskellige redskaber, så de bliver trygge ved at tage undervisningsrollen på sig, når de fx skal arrangere en leg for de nye elever, forklarede hun, inden det gik løs.

Boot campen blev skudt i gang med en række teambuilding øvelser, der rystede tutorerne sammen - og måske inspirerede til sjove aktiviteter for de nye elever. Blandt andet skulle tutorerne lave grimme ansigter til hinanden, ”for når man har været grim, kan man være ligeglad med, hvordan man ser ud resten af timen”, lød forklaringen. Tutorerne blev også kastet ud i forskellige navnelege, hvor der hurtigt opstod nye idéer, ”hvad nu hvis vi gjorde sådan her…”, og dét blev selvfølgelig afprøvet med det samme. Snart var luften tyk af høje grin, sjove indfald og en tæt varme, der gav alle røde kinder.

Efter dagens boot camp er tutorerne i topform til at tage imod de nye elever onsdag d. 16. august kl. 8. Du kan se hele programmet for første skoledag her.

Nedenfor kan du se flere billeder fra dagen:

Tutor 2017
Hvordan hjælper man elever i en ny klasse med at blive trygge ved hinanden? Dét ved tutorerne efter mandagens workshop, hvor de prøvede forskellige icebreakers på egen krop.

Tutor 2017

Tutor 2017Spot en tutor: Første skoledag står tutorerne ved hovedindgangen klædt i den sorte T-shirt og med store skilte, der byder nye elever velkommen.