”Det mest fantastiske år”

 
torsdag D. 11. maj 2017, kl. 10.59
Da Alec landede i Danmark i august, forstod han ikke et ord dansk, og han troede aldrig, han ville lære sproget. Men han tog fejl. Her fortæller han om sine oplevelser som udvekslingsstudent - på fejlfrit dansk…

Så er der to måneder tilbage i min udveksling. Tiden er kommet til at skrive lidt om mine oplevelse i Danmark. Det er svært at starte, fordi jeg har set og gjort mange ting, og jeg har kendt mange virkelig dejlige og søde mennesker. Jeg har haft det mest fantastiske år, og jeg vil sige en stor tak til alle, der har været en del af det, min klasse, alle mine venner, mine værtsfamilier, og til Rotary. Uden alle jer, ville mit år ikke have været så dejligt.

Da jeg ankom til Danmark, kørte jeg fra Aalborg lufthavn til den lille by Hadsund. Himlen var blå og klar, og det så godt ud. Jeg så masser af grønne bakker og vindmøller. Jeg tænkte, at landet var smukt. Jeg forstod ikke noget dansk, og jeg troede, at jeg aldrig ville lære det. Efter den første dag gik tiden så hurtigt. Det føltes som om, den første dag var i sidste uge.

Skolen er meget forskellig i Danmark i forhold til Amerika. I Amerika har vi otte moduler hver dag, men de er kortere. Man er ikke med den samme klasse hele dagen. Der er forskellige mennesker i hver klasse. Vi har næsten det samme skema hver dag, så det var sjovt at have forskellige skemaer hver dag. Skolen holder ikke fester, men der er mange sports hold, og der er mange klubber. Jeg foretrækker skolen i Danmark.

I min tid i Danmark har jeg prøvet at spise mange danske retter, som flæskesteg, frikadeller, hindbærsnitter, salt lakrids (addd), og masser af kartofler med brun sauce. Jeg har rejst omkring Danmark og set mange forskellige byer som, Hobro, Hadsund, Aalborg, Aarhus, Holbæk og København. Jeg har været ved vestkysten og i Rebild Bakker, og jeg skal snart til Skagen. Jeg spillede fodbold i Als. Det var sjovt at spille, men den bedste del var at møde nye mennesker og få nye venner. Det er altid den bedste del af en udveksling, menneskene. Jeg vil aldrig glemme tiden, jeg har brugt med alle sammen, og jeg vil savne jer meget i Amerika.

Udvekslingsstudenter 2017Gymnasiet tog afsked med de to udvekslingsstudenter, Alec og Kelsey, da alle var samlet til Plenum onsdag d. 10. maj.