Er lærerne væk?

 
tirsdag D. 02. maj 2017, kl. 15.16
Tirsdag eftermiddag forsvandt lærerne for en stund. Ikke for at holde fri, men for at planlægge aktiviteter for de elever, der starter på gymnasiet efter sommerferien, hvor den nye gymnasiereform træder i kraft.

Det nye regelsæt for gymnasiets uddannelser er ved at være på plads, og skolen arbejder lige nu på højtryk for at få reglerne omsat til en praktisk virkelighed for de nye elever. Meget er allerede aftalt og tilrettelagt, men tirsdag eftermiddag skulle alle lærere deltage i en workshop med en lang række konkrete planlægningsopgaver.

Fx betyder den nye gymnasiereform, at kommende htx- og stx-elever skal starte på et fælles grundforløb, før de vælger studieretning efter tre måneder. Men hvordan skal de faglige forløb se ud i det nye grundforløb på htx og stx? Og hvordan skal eleverne orienteres om de forskellige studieretninger, så de vælger rigtigt? Dét var nogle af opgaverne, som lærerne tog fat på. Imens havde gymnasieeleverne en ”oprydnings-eftermiddag”, hvor de kunne lave deres sidste skriftlige afleveringer færdige.

Den nye reform får kun betydning for de elever, der starter på gymnasiet efter sommerferien. Nuværende elever skal stadig følge den ”gamle” gymnasiereform.