Trump vs. Clinton

 
tirsdag D. 25. oktober 2016, kl. 17.11
Der er to uger til det amerikanske præsidentvalg, og i den anledning havde gymnasiet besøg af journalist Annegrethe Rasmussen, der fortalte om USA og det historiske valg.
Af Mette Brandt-Petersen

- Jeg har aldrig troet, at jeg skulle dække et valg, hvor der bliver talt så meget om ”pussies”!

Sådan lød det tirsdag eftermiddag, da Annegrethe Rasmussen talte til en fyldt sal. Hun har arbejdet som udenrigskorrespondent i Washington D.C. for dagbladet Information, og hun har dækket de seneste tre amerikanske præsidentvalgkampe. Derfor besøgte hun også Mariagerfjord Gymnasium i 2012 for at fortælle om valget dengang mellem Barack Obama og Mitt Romney.

I 2016 står valget som bekendt mellem den republikanske præsidentkandidat Donald Trump og demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton. Og det er på mange måder et historisk valg, fortalte Annegrethe Rasmussen. Begge har været ramt af store skandaler, og begge er utrolig upopulære blandt vælgerne. Så hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, at netop de to står tilbage som præsidentkandidater? Hvem støtter egentlig hvem? Og hvad nu hvis…?

Annegrethe Rasmussen svarede på spørgsmål og forsøgte at skabe overblik over valget den 8. november 2016, hvor det bliver afgjort, hvem der flytter ind i Det Hvide Hus.