Islam i Danmark

 
onsdag D. 09. november 2016, kl. 08.52
I forrige uge kørte en gruppe elever til Aarhus for at få et indblik i, hvordan det er at være muslim i Danmark. Jacob og Troels fra 3.e fortæller her om Religion B-holdets ekskursion og feltarbejde.

Turen begyndte med et besøg på Aarhus Universitet, hvor vi hørte et oplæg fra en professor om ”Islam i Danmark”. Det var spændende at høre, hvordan det i virkeligheden står til, hvor mange moskeer der reelt er, og ikke mindst få et indblik i, at det muslimske samfund i Danmark ikke blot er en indelukket minoritet, men faktisk gerne vil snakke med dem, som ikke er muslimer. Efter dette kom der en studerende, som holdt et kort oplæg om imamer, og hvordan det er at være studerende på uddannelsen Religionsvidenskab på universitetet. Det er meget anderledes, end hvad de fleste af os først antog.

Derefter kørte vi til Bazar Vest, hvor vi først tog et kig i Gjellerupparken for at se med egne øjne, hvordan en såkaldt ghetto kunne se ud. Kort efter bevægede vi os ind på Lykkeskolen, som er en muslimsk privatskole, hvor man blandt andet bliver undervist i Koranen og arabisk. Efter vi mødtes med den klasse, vi skulle interviewe senere, bevægede vi os imod Fredsmoskéen.

Inde i moskéen oplevede vi på første hånd, hvordan det ser ud, når et fællesskab af muslimer beder sammen. Der var stort fremmøde, og efter bønnen kunne vi frit spørge nogle elever fra 9. klasse om, hvordan det er at være muslim i Danmark, og om hvordan de har det på Lykkeskolen.

Der var bred enighed om, at vi alle havde fået sat vores idéer og forestillinger om muslimer i Danmark på en prøve og fået udvidet vores horisont.