Dansklærere i København

 
tirsdag D. 15. november 2016, kl. 10.58
For nylig tog skolens dansklærere på studietur til København for at tage pulsen på hovedstadens kulturliv. Turleder og arrangør var Ole Bent Larsen, der havde kontaktet tre af skolens gamle elever, som i dag sidder i nøglepositioner i nogle københavnske kulturinstitutioner.
Tekst & foto af Henrik Damsgaard

Således overværede nogle af dansklærerne onsdag d. 26/10 Riddersalens forestilling, Frøken Jensens Kogebog, der er en eksperimentel og morsom fantasi over en fin og meget omhyggelig dansk kogebogs- og madtradition - spillet med Daimi som Frk. Jensen og i en flot og morsom tegneseriescenografi. Signe Birkbøll fra Hobro inviterede efterfølgende dansklærerne på Riddersalens Café, hvor hun levende berettede om sin teaterkarriere på Riddersalen, hvor hun i mange år har været kunstnerisk leder.

Torsdagen bød blandt andet på museumsbesøg på Amalienborg og på Nationalmuseets Klunkehjem på Gammel Strand. Om eftermiddagen blev danskgruppen igen inviteret ned i maskinrummet på en af de store kulturinstitutioner, DR, hvor nyhedsredaktør, Ole Ørskov - også fra Hobro - fortalte om arbejdet på Nyhedsafdelingen og viste rundt i hele Radiohuset. Om aftenen overværede vi det gribende og eksperimentelle drama i skuespilhuset, Ødipus og Antigone, hvor endnu en hobrostudent, Louise W. Hassing, dagen efter fortalte om sin karriere som dramaturg, blandt andet også i sit arbejde med det antikke drama.

På sidste studietursdag, fredag, mødtes vi med forlagsredaktør, Hans Henrik Schwab (student fra Hobro!), der indviede os i, hvordan bogbranchen i en tid med lettilgængelige litterære it-platforme formår at skabe nye forretningsmodeller, der holder markedet i gang - også for ”rigtige bøger” og ”smalle udgivelser”. Sidste studiemål var et kunstbesøg på Arken, hvor to særudstillinger med Gerda Wegener og Martin Bigum satte prikken over i’et på en meget udbytterig studietur.

Du kan se billeder fra turen herunder:

Kbh
KbhKbh
Kbh
Kbh
Kbh
Kbh
Kbh
Kbh
Kbh
Kbh
Kbh