The year of my life

 
mandag D. 18. maj 2015, kl. 10.47
Emma rejste fra Italien for at være udvekslingsstudent i Danmark i. Og dét har hun ikke fortrudt.

Nu har jeg været mere end 10 måneder i Denmark. Jeg kan kun sige, at det har været 10 fantastiske måneder og jeg vil gerne takke alle de mennesker, som har været en del af mit år. Min værtsfamilie, mine venner (danskere og udvekslingsstudenter fra andre lande), mine klassekammerater og mit gymnasium: mange tak fordi det ville ikke have været det samme uden jer.

Det har jo været svært at forlade Italien og min italiensk familie og at være så lang tid væk hjemmefra. Danmark og Italien er meget forskellige: sproget, kulturen, maden, mennesker… der er en stor forskel mellem de to lande og det har været lidt svært i begyndelsen (specielt når folk snakkede og jeg forstod ingenting). Men når jeg ser tilbage på alle de ting der er sket og alle de oplevelser jeg har fået, de 8 måneder er gået alt for hurtigt. Jeg er blevet en del af en ny familie, lært et nyt sprog og mødt en masse fantastiske mennesker som har lært mig mange ting.

Mine første 3 dage i Danmark, har jeg været på Fyn. Her holdt AFS (min sponsor) en lejr med alle de udvekslingsstuderende som lige var kommet til Danmark. Vi var rigtig mange, cirka 150, men det var så hyggeligt! Det var første gang jeg mødte så mange fremmede mennesker og det var rigtig rigtig spændende. Det var sjovt at opdage at vi alle sammen var lidt nervøse og bange for vores ny situation, men vi så også meget frem til at rejse hjem til vores nye familier. At være på intro-camp føltes som at være i en stor familie med mennesker fra hele verden, og jeg vil aldrig glemme dem.

Da jeg mødte min værtsfamilie i Aalborg nogle dage efter, var jeg rigtig meget nervøs. Jeg spurgte mig selv om de ville være søde og rare, om de vil synes godt om mig… men efter 10 måneder kan jeg sige at jeg havde ingen grund til at være bange: jeg er glad for de valgte at have mig boende hos dem og jeg er nu en del af familien. Jeg har fået to storbrødre, en storsøster og en dansk mor og far.

Emma

Min værtsfamilie har hjulpet mig rigtig meget, specielt med at lære dansk. Dansk sprog er rigtig svært for en Italiener som mig og jeg har fået et stor chok da jeg ankom til Danmark: alle mennesker snakkede et sprog jeg ikke kunne forstå og jeg følte mig en lille smule LOST. Jeg kan stadigt huske, at hver aften, de første to/tre måneder, sad jeg i sofaen sammen med mine danske forældre for at lære dansk. De havde klippet små billeder af mange forskellige ting og dyr ud, som jeg skulle øve på og fra efterårsferie snakkede vi kun dansk sammen.

Sammen med min dansk familie har jeg også været på mange udflugter i Danmark, bla. København, Himmelbjerget, Vesterhavet, Legoland, Aarhus, Odense… Denmark er et lille land, men der er meget at se!

Der er mange ting, jeg kommer til at savne rigtig meget når jeg skal hjem igen, og en af dem er min skole, Mariagerfjord Gymnasium. Skolen i Danmark er meget specielt. I begyndelsen var jeg lidt chokeret, fordi jeg så hvor afslappet eleverne og lærerne er: de diskuterer og snakker rigtig meget sammen, de siger ”du” til hinanden, de tager en masse pauser i løbet af dagen og de har ikke så mange lektier for. Generelt er stemningen meget bedre end i Italien, hvor vi har test hver dag, en masse lektier og lærerne er MEGET mere strenge.

Men den ting jeg bedst kan lide i den danske skole er gruppearbejde: måske bruger man det lidt for meget, men jeg tror det er en rigtig god måde at lære unge at arbejde på, man bliver mere tolerant og lærer at samarbejde om at løse en opgave.

På skolen har jeg også fået mange gode venner. Danskere kan være lidt generte og svære at snakke med i starten, men når man lære dem at kende, er de rigtig rare. Da jeg startede på Gymnasium, var jeg i 1.bc , men jeg skiftede klasse efter 1 måned og nu er jeg i 2.b., musikklassen. Mine klassekammerater er de bedste, de har hjulpet mig hele tiden og hurtigt følte jeg mig som en del af klassen.

Fra den 11. til den 27. marts tog vi til USA på studietur sammen. Vi fløj til Washington DC, hvor vi var i 4 dage. Efter Washington, kørte vi til Asheville, i North Carolina, hvor vi blev de 2 følgende uger. Mine klassekammerater var meget nervøse, da vi skulle møde vores værtsfamilier…. det var jeg ikke! Jeg havde allerede oplevet det samme i august, da jeg ankom til DK. Min amerikansk værtsfamilie var rigtig sød, og vi kunne forstå hinanden fra det første øjeblik. Det har været sjovt at se hvor forskellige Amerika og Danmark er: skolen, huse, mennesker, byer… Alt er større i USA, og ligesom i filmene!

Studieturen har været en rigtig stor oplevelse: jeg havde aldrig været til USA før, og jeg havde heller aldrig mødt en amerikansk familie. For to uger har jeg været to gange udvekslingsstudent: fra Italien til Danmark og fra Danmark til USA, og det har været fantastisk!

Emma Remotti

Emma